ШАПИЋ: Свака општина добија по једну фитнесс теретану на отвореном.

На иницијативу помоћника градоначелника Београда Александара Шапића, данас је отворена прва фитнес-теретана у парку у Пожешкој улици, преко пута Основне школе „Јосиф Панчић”. То је први од 18 фитнес-паркова које ће град Београд поставити у наредна два месеца, у оквиру акције „Београд дише пуним плућима”.

– Ускоро ћемо поставити још 17 оваквих паркова и тада ће их бити 23, јер су пет паркова већ поставиле општине. Када завршимо овај посао више неће бити београдске општине која неће имати барем један фитнес-парк – најавио је Шапић.

Он је подсетио да је акција „Београд дише пуним плућима” покренута због велике заинтересованости грађана за вежбање у парковима који су први постављени. У њима су у свако доба дана вежбали грађани свих узраста, па ће град, како заинтересованост Београђана буде расла, постављати још фитнес-паркова.

– У жељи да целу акцију што више приближимо грађанима, са Факултетом спорта и физичког васпитања договорили смо се да њихови студенти у свим фитнес парковима држе јавне часове. Тако ће грађани и са стручне стране бити упознати са режимом тренинга, моћи ће да науче како се правилно тренира, а на тај начин ће избећи и могуће повреде. – рекао је Шапић.