Шапић: Свака приградска општина добиће свој Услужни центар где ће грађани имати све службе на једном месту

Добар део служби у Услужном центру већ је кренуо са радом. Наш задатак је да омогућимо да се још неке градске и републичке службе овде уселе, како би олакшали људима са ове стране Дунава да могу управо овде да остваре све своје потребе које се тичу администрације, да не морају да idу до центра града. Одлична је ствар што је и Пошта отворила једно одељене. Овакав принцип треба да применимо у свим деловима града, нарочито у општинама које су попут Палилуле простране и које покривају и рубне и централне делове града. На овај начин ћемо омогући људима што квалитетнију и бољу услугу на једном месту – истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда током обиласка Услужног центра општине Палилула у Борчи.
-Градски објекат поред Услужног центра сада користи и МУП, када се они преселе у други објекат који се тренутно сређује за њих, искористићемо ову зграду за или предшколску установу, вртић или неки диспанзер. Покушаћемо на све могуће начине да олакшамо свакодневни живот грађана. Овакви Услужни центри су нам неопходни и Град ће у циљу њиховог остваривања помоћи и финансијски и логистички, наравно у сарадњи са општинама, јер су нам потребне инformације са терена како би могли да реагујемо на квалитетан начин – додао је Шапић.
Истакао је да се нада да ће Услужни центар бити место у коме ће грађани имати све службе, и општинске и градске и републичке, на једном месту.
-Наш задатак ће бити да исконтактирамо, како све градске, тако и републичке службе за којима грађани имају потребу, да бисмо их окупили овде на једном месту – рекао је Шапић.
30. мај 2024. године