Шапић: Свако ко жели добро Београду, наћи ће у нама партнера

„Милсим да ће онај ко жели добро Београду, без обзира којој политичкој странци припада, у нама наћи партнера са којим може да сарађује”, рекао је данас Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд.

Он је, гостујући у емисији „Отворени студио“ на „ТВ Вести“ истакао да ће се на овај начин понашати и у кампањи, те поновио да не жели да доприноси подизању тензија у нашем друштву.

– На неваспитање желим да одговорим васпитањем, лепим понашањем, на злонамерност желим да одговорим разумевањем, на поделу желим да одговорим заједништвом. Мислим да је то једини прави начин да се бавите овим послом и да тражите поверење људи. Немамо ми права да се понашамо на начин који би можда и била некада наша рефлексна реакција на нечији поступак. Уколико будемо добили поверење бићемо представници и оног дела наших суграђана који не буду гласали за нас и ја ћу се потрудуити да се понашам као прави домаћин – рекао је Шапић.

Шапић је навео да ће наратив кампање Српске напредне странке бити „да дела говоре у наше име, јер нас она најбоље препоручују за оно што желимо да радимо“.

– Више од деценије сам у локалној политици и прилично добро познајем материју, шта су потенцијални проблеми и које су то ствари на које би требало обратити посебну пажњу. Ја ћу се трудити да сва своја искуства која сам имао на Новом Београду, све добре ствари које сам радио, имплементирам и на ниво града. Пре свега желим да дођемо до грађана, како би они и у току мандата могли да учествују у одлучивању, да пробамо да их ослушкујемо. Ја сам се тиме све време руководио на Новом Београду и ако постоји нека тајна мог успеха, поред тога што сам успевао да окупим људе различитих политичких опредељења на националном нивоу који су спремни да раде у интересу Новобеограђана, јесте и то што сам се трудио да грађанима увек изађем у сусрет, кажем им истину. Често нисам могао да урадим неке ствари, али су они увек о томе били обавештени, имали адекватне инformације – рекао је он.

Нагласио је да ће се, уколико буде добио поверење Београђана, трудити да води рачуна и уради нешто за сваку категорију друштва, као и за сваки крај града.

– Људе највише занима шта се у њиховој близини дешава, шта то њима олакшава живот, на тај начин ћемо покушати и да се поставимо. Поред капиталних пројеката који су започети и морамо да их завршимо, и оних са којима ћемо тек да започнемо, биће и условно речено мањих ствари, игралишта, терена, бесплатних програма и садржаја, увођења примарне здравствене заштите, увођења безбедних зона. Тражићемо од правосудних органа да донесемо закон по коме ће казне за људе који буду диловали дрогу унутар безбедних зона, у школским  двориштина, бити петоструко веће – рекао је Шапић.

Шапић је поновио да је пред њим, као човеком који тражи поверење Београђана да води град, велика одговорност.

– Велика је одговорност имати објективе шансе да дођем у прилику да сутра водим град.  Одговорност и према људима који су ме предложили, ту милсим на председника и на читаву организацију, а мислим да је највећа одговорност према Београђанима уколико ми укажу поверење, да оправдам њихова очекивања и да након овог мандата оставим или учиним Београд бољим и квалитетнијим местом за живот, пре свега за његове грађане, али и за оне који долазе у Београд, који полако постаје туристичка дестинација 12 месеци у години – закључио је Шапић.