Шапић: Све ћу учинити да онима који раде са нашом децом подигнем животни стандард, вратим поштовање и достојанствен положај у друштву

„Учинићу све да се поправи стандард и врати достојанство васпитачицама, спремачицама, наставницама, учитељицама и свим просветним радницима, који воде рачуна о нашој деци. Мислим да ти људи заиста заслужују да им сви укажемо далеко више поштовања и уколико након ових избора будем дошао на чело града, то ће бити једна од првих категорија друштва којом ћу се позабавити“, поручио је Александар Шапић, кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да је његова мајка просветна радница, а отац дефектолог, да су цео живот радили са децом и да је зато свестан, колико је лепо, важно, али истовремено тешко и одговорно радити са децом и додао да држава мора посебно да цени и поштује ове људе.

–  Наћи ћу начин да им помогнем, јер када верујем да је нешто исправно, онда ретко ко успе да ме заустави у мојој намери – рекао је Шапић.

Нагласио је да свако друштво које себе сматра озбиљним, мора да лежи и буде ослоњено је на своја четири основна стуба.

–  То су просветни радници, они васпитавају нашу децу. Затим људи који брину о нашој безбедности, полицајци и војници. Онда лекари, који воде рачуна о здрављу нације и на крају свештена лица и црква, који чувају нашу духовност и веру у живот.

Уколико не будемо поштовали ове људе, који су симболи и четири основна стуба на којима свако друштво почива, онда народ губи сваку перспективу за свој даљи развој и напредак – закључио је Шапић.