Шапић: Свесрдна брига за породице са више деце

Град Београд учиниће све да помогне породицама са више деце. Осим једнократне помоћи која се дели једном годишње овим породицама, одлуком о бесплатним уџбеницима, вртићима, али и поклон-ваучерима, Град ће наставити да финансијски олакшава одрастање њихове деце, рекао је градоначелник Александар Шапић на традиционалној свечаности у Старом двору, организованој поводом доделе решења за материјалну помоћ родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца.

– Велико ми је задовољство што сам данас са великим бројем деце захваљујући ономе што је Град урадио за њихове породице. Потрудићемо се да у будућности тога буде још више, јер они расту и потребно им је доста тога. Зато смо и донели одлуку о бесплатним уџбеницима и вртићима, али и о поклон-ваучерима које делимо свој београдској деци – истакао је градоначелник.

Према његовим речима, док је био на месту председника општине Нови Београд, највише је волео да проводи време са децом и пензионерима јер је ту, како је рекао, најбоља енергија.

– Покушаћемо да донесемо додатне мере које ће, у овим тешким временима, младим брачним паровима олакшати одлуку о потомству. Надамо се да вам и ова помоћ која се даје сваке године у вidу једне, две или три просечне плате, у зависности од старости детета, доста значи. Нове мере донећемо на предстојећој седници Скупштине града у понедељак које ће, надам се, помоћи у одрастању деце. Потрудићемо се и да у предстојећем периоду донесемо додатне мере и да заиста једној породици помогнемо на све могуће начине. Пре свега, да ова деца израсту у добре и поштене људе који ће сутра уместо нас да раде у овом граду и да га учине бољим местом за живот – рекао је градоначелник.

Он је породицама са више деце честитао новогодишње и божићне празнике и пожелео здравља и љубави, додавши да ће Град учинити све како би побољшао безбедност деце. Како је рекао, резултати одлука које су донесене вidеће се у наредној години.

– „Београдски бели” већ сада обилазе паркове, дежурају у близини вртића и дворишта школа, и брину о безбедности деце, како би родитељи били сигурни – истакао је први човек престонице.