Шапић: Свесрпски сабор отвара ново поглавље у односима српског народа где год он живео, Београд наставља да продубљује сарадњу са Бањалуком

Данашњи дан је историјски и тек ћемо вidети какве ће све нове могућности створити за српски народ и државу. Изузетно је важно што је данас одржан Свесрпски сабор, јер он отвара потпуно ново поглавље у односима српског народа. Као што сам рекао да кад Београд има српског градоначелника онда је добро свима, тако и када српски народ буде свој на своме, онда је добро свима, биће мира, неће бити рата, и биће добро и Бошњацима, Албанцима, Хрватима и свима другима. Али ми морамо да знамо на чему смо и да не дозволимо да више никад ико стане између нас – изјавио је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда поводом првог Свесрпског сабора „Један народ, један сабор – Србија и Српска“.
У оквиру првог Свесрпског сабора Шапић и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обишли су део програма у оквиру манифестације „Београдски дани породице“, у центру престонице. Том приликом градоначелник Станивуковић се захвалио на гостопримству и изјавио да ће Бањалука по узору на Београд покренути „Бањалучке дане породице“.
Шапић је пожелео добродошлицу Станивуковићу и истакао да је данашњи дан веома важан за српски народ.
– Данас је симболично велики и важан дан за српски народ и, будемо ли мудри и паметни, тек ћемо вidети шта ће све из њега произићи. На тему односа према нашој браћи из Српске сам говорио пре него што је то постала „мејнстрим“ тема, након избора у децембру, када је један део српске јавности покушао да на поспрдан начин говори о њима. Никада нисам дозвољавао да се на тај начин говори о њима, јер морамо да се чувамо где год живели, нема нас превише и не будемо ли чували наш народ где год он био, нема нам будућности. Зато ми је изузетно драго што кроз разноразне formализације улазимо у другу фазу наших односа, који сигурно не могу бити лоши по српски народ. Кад год смо чували једни друге, тада се у историји нико није појавио ко је успео да с нама изађе на крај – казао је.
8. јун 2024. године