Шапић: Свим Србима честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Доста је било подела међу Србима, кад год смо се делили платили смо високу цену, време је да будемо јединствени да инсистирамо на ономе што нас спаја а не раздваја, сву нашу браћу уједињује српски језик, писмо, култура, idентитет, духовност и зато свим Србима где год живели и која год нас граница раздвајала честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић који је у посети Јабланичком и Пиротском округу.

Шапић је том приликом са грађанима Медвеђе и Беле Паланке, између осталог, разговарао о значају који данашњи празник, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, има велики значај за целокупан српски народ. Истакао је да смо, ако будемо били јединствени и сложни, на добром путу да сви заједно поставимо Србију на пиједестал одакле је више нико и никада неће померити и позвао грађане да са поносом на своје домове истакну српске тробојке.

„На данашњи дан, 15. септембра 1918. године српска војска пробила је Солунски фронт и кренула у ослобађање Србије. Поздрављам успостављање новог празника и верујем да ће нас он подсећати колико је важно да оснажимо јединство нашег народа. Ово је празник свих Срба, где год живели, а данашњи дан је прилика да покажемо колико волимо свој народ, земљу, а нарочито је битно да ту љубав не показујемо само данас, већ свакога дана, као и да наше заставе истичемо и у многим другим приликама. Срећан сам што наша држава води рачуна о националним вредностима, историји, традицији и култури“, рекао је Шапић.

Нагласио је да га радује чињеница да се код значајног дела наших грађана formира свест о важности српског јединства.

„Србија данас инсистира на уједињењу и води рачуна о нашој браћи где год они живели. Наша је обавеза да чувамо и помажемо једни друге. Сви проблеми на које смо кроз нашу бурну историју наилазили били су последница неслоге међу нама. Прави је тренутак да поделе и сукобе превазиђемо и покажемо свима у свету колико смо напредовали, као и да никада више не дозволимо да нама било ко манипулише или нас увлачи у сукобе“, поручио је Шапић.