Шапић: Треба да водимо рачуна о томе шта су приоритети приградских општина

Потпредседник Српске напредне странке и први на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на изборима за Град Београд, Александар Шапић, обишао је данас градску општину Младеновац.

У разговору са Младеновчанима Шапић је истакао да ће, уколико добије поверење грађана, као градоначелник посебну пажњу посветити приградским општинама, те да ће у оквиру кабинета именовати помоћника који ће бити задужен искључиво за њихов развој и посвећен проблемима грађана који живе у овим општинама.

– Људи који живе у приградским општинама имају другачије приоритете о којима морамо да водимо рачуна. Младеновац је саставни део Београда, он има своје специфичности и ми морамо те специфичности и приоритете људи који овде живе да испоштујемо – рекао је Шапић.

Нагласио је да ће као градоначелник инсистирати на системским решењима чији ће резултат бити унапређење квалитета живота Београђана.

– Ја мислим да су системска решења увек боља од ад хок решења. Морамо системски да почнемо да третирамо приоритете приградских општина на начин на који их доживљавају људи који овде живе, а не како их вidи неко са Новог Београда или неке друге општине  – рекао је он.

Шапић је рекао да мисли да приоритети који су данас у Младеновцу постављени морају да буду јасније дефинисани.

– Хоћу да слушамо Младеновчане, као и све остале грађане Београда, да покушамо да  заједничким  снагама учинимо живот бољим и квалитетнијим. Кажу ми неки да треба Младеновцу позориште, тачно је, али хајде прво да урадимо пијацу, спортски центар, нађемо коначно решење водоснабдевања, да унапредимо јавни превоз и повежемо вас са Београдом, јер  то су главни приоритети за нормалан живот људи овде, а кад то све урадимо, биће и позориште, закључио је Шапић.