Шапић у акцији озелењавања са познатим Новобеограђанима у блоку 44

Општина Нови Београд у сарадњи са ЈКП „Зеленило“ организовала је акцију озелењавања простора у Блоку 44, код улаза на Дечје одељење Дома здравља Нови Београд у којој су учествовале многе познате личности из јавног живот које живе у Новом Београду. Саднице бреста заједно са Александром Шапићем, председником општине, и целим руководством општине посадили су познати уметници, глумци, певачи, новинари, писци и спортисти међу којима су Ивана Максимовић, Леонтина,Марија Шерифовић, Зафир Хаџиманов, Мирко Алвировић, Јова Радовановић, Вања Булић, Танасије Узуновић, Даница Тодоровић, Ивана Петерс, Никола Роквић, Зоран Живковић….

– Желим да се захвалим свим људима из јавног живота, који су Новобеограђани и који су се данас дошли да подрже ову акцију. Ово је акција која служи подизању свести свих грађана о значају очувања заједничке средине. Планирамо да ускоро организујемо акцију чишћења Новог Београда, да сви ми, који имамо неки утицај јер нас људи познају због ствари којима смо се бавили, или се сада бавимо, покушамо да својим примером покажемо како можемо да се понашамо одговорно и водимо рачуна о својој животној средини – рекао је Александар Шапић.

Уз помоћ радника „Зеленила“ наши познати суграђани посадили су 56 садница, које ће красити некада празну зелену површину између Дома здравља и околних зграда. Подршку су им пружила деца из новобеоградског хора који води Леонтина Вукомановић, тако да је цео догађај упркос београдској кошави протекао у веселом расположењу.