Шапић у „Дневном центру за децу са улице“: Учинићемо све да ова деца добију праву прилику.

Александар Шапић, председник општине Нови Београд, посетио је данас Дневни центар за децу која раде или живе на улици, у Народних хероја 63, поводом обележавања две године постојања и успешног рада центра. Оснивање центра помогла је општина Нови Београд уступајући на коришћење своје просторије, а како је најавио Александар Шапић, председник општине, центар може и убудуће да рачуна на подршку општине.

– Увек ћемо подржавати овакве пројекте, и ево данас могу јавно да обећам да ћемо за почетак обезбедети већи простор за децу јер је овај постојећи више није довољан. Овакве ствари су изузетно важне, и ми као одговорно друштво морамо да их препознамо. Подаци које сам овде чуо су веома охрабрујући и велико је задовољство чути да велики број деце која никад раније нису ишла у школу сада idу. Потребно је да учинимо све да ова деца добију праву прилику, коју њихови родитељи можда нису имали, да сутра кад одрасту, буду саставни део нашег друштва и учине нешто од својих живота – рекао је Шапић.

У протекле две године у просторијама центра деца су сваког радног дана од 8 до 18 сати могла да добију куван оброк, да се окупају и преобуку, а за оне са озбиљнијим проблемима бринули су психолог, социјални радник и медицинска сестра. Поред тога они су у разговору са волонтерима учила о значају школе и учествовала у различитим креативним радионицама.