Шапић: У нашем друштву се formира свест о важности српског јединства

„Дошло је време да се српски народ на овим просторима уједини и да стане у одбрану виталних националних интереса. Ако ови моменти нису они у којима ћемо сви да станемо као један, да политичке различитости и страначке боје оставимо по страни, да одамо поштовање жртвама ратова и прогона који су се догађали над нашим народом, онда ја не знам који су то моменти“, поручио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Шапић је истакао да му је драго што се у добром делу нашег друштва полако formира свест о важности српског јединства и ситуација у којима сви морамо да будемо као један и да не смеју да постоје разлике. Шапић је све политичке лidере позвао, да без обзира на разлике које постоје, покажу одговорност према нашем народу и заједно поставе границе које се не смеју прелазити.

„Ја мислим да је нама доста сукоба и ратова, и зато позивам људе који се баве овим послом да се дозовемо у памет, да поставимо линију коју нећемо прелазити, да покажемо да је српски народ довољно сазрео и да може да води рачуна о себи, а политичке разлике ће увек постојати. Ми ћемо ширити једну пријатељску, братску атмосферу, а сутра ко год буде добио поверење грађана у обавези је да штити цео народ“, рекао је Шапић.

Навео је да ће се сваки члан Српске напредне странке једнако залагати и бранити припаднике нашег народа, без обзира на то да ли су гласали за Српску напредну странку или не.

„Борићемо се против оних који су зарад ситних политичких интереса спремни да трују народ, уносе мржњу, дижу комшију на комшију, брата на брата, против појединаца који су спремни да по сваку цену затру српско друштво, али нећемо замерати оним људима који их подржавају и то је велика разлика“, рекао је Шапић.

Шапић је нагласио да врста атмосфере коју у нашем друштву својим поступцима стварају поједини опозициони лidери ничему не води.

„Убеђен сам да ћемо ми као организација учинити све да не ширимо ову врсту дефетизма и атмосфере у друштву која подразумева сејање зла, зато што је нашем народу доста разједињавања. Када год смо кроз историју дизали руку једни на друге, свађали се, нисмо били довољно зрели да поставимо елементарне заједничке циљеве и одбранимо државне интересе, тада су сви други профитирали“, закључио је Шапић.