Шапић: У околини школа и вртића направићемо безбедне зоне, залагаћемо се да свако кривично дело, а посебно диловање дроге у близини наше деце, буде вишеструко строжије кажњено

Мислим да су Лазаревчани и људи из Удружења „Свети Сава“ поступили изузетно храбро и својим примером најбоље показали како се понашају људи који желе да децу заштите од дроге, која је несумњиво највећа пошаст данашњег времена – поручио је Александар Шапић кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је нагласио да ће на територији читавог Београда бити таргетиране безбедне зоне, које би биле под посебним надзором, што би подразумевало знатно строжије казне за починиоце кривичних дела на просторима где деца проводе највише времена.

-Безбедном зоном бисмо звали простор, где деца проводе највећи део времена када нису код куће и са родитељима. Разговараћемо са полицијом, а затим са правосуђем, тужилаштвом. Да покушамо да дефинишемо или нови закон, или да садашњи прилагодимо, како би свака врста кривичног дела, а нарочито диловање дроге у двориштима школа, вртића, на игралиштима или у парковима, била третирана вишестурко сторжије, него на било којој другој локацији у граду. Свако ко има намеру да почини било које кривично дело, мораће добро да размисли да ли ће то радити у близини наше деце – закључио је Шапић.