Шапић у Скупштини града: Бавићемо се интересом грађана, а не интересом странака

Александар Шапић на конситутивној седници Скупштине града Београда обратио се одборницима, рекавши да ће се његови одборници у градском парламенту трудити да прате своју политику и концепт развоја Београда који су и представили у предизборној кампањи.

– Како смо и у предизборној кампањи говорили,  а то је да се нећемо руководити према странкама, него према конкретним темама, областима, тачкама које буду биле у следеће четири године на дневном реду Скупштине града. Све оно што будемо сматрали да је по нашем мишљењу у интересу Београђана, ми ћемо подржати, без обзира да ли долазило од стране власти или буду добри и конструктивни предлози од стране опозиције. Мислимо да смо овде дошли да се бавимо проблемима Београђана и да треба да покушамо на све могуће начине да будемо што продуктивнији и ефикаснији – нагласио је том приликом Шапић.

За скупштинском говорницом он се осврнуо и на то да грађани заслужују да у парламенту Града Београда вidе и чују одборнике, који ће пре свега, бити пристојни.

– Волео бих да убудуће, без обзира да ли ћу ја и даље бити овде, да се ипак одборници држе тачака дневног реда, пословника…  Са друге стране, да одборници буду довољно пристојни да пусте оне који овде изађу да нормално говоре. Мислим да је то неко, ако ништа друго, цивилизацијско правило и мислим да грађани Београда од свих нас то очекују и заслужују – рекао је.

– Ми ћемо увек бити ту да добре ствари подржимо, лоше да не подржимо или да будемо неко ко ће бити спреман да да један добар, конструктиван предлог, или да исти такав подржи без обзира да ли он долазио од стране власти или опозиције – закључио је он.