Шапић: У Србији се тренутно пише и ствара економска историја

„У Србији се тренутно пише и ствара економска историја. Када се подигне једна економија како је то учињено у Србији онда она не може тако лако ни да се уруши“, рекао је у Убу потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић који је у посети Колубарском и Златиборском округу.

Шапић је у разговору са грађанима истакао да су предстојећи избори важни јер ће отворити нову декаду, не један изборни период од четири или пет година већ читаву декаду и зато очекује политички врелу јесен. И поред тога, Шапић је апеловао на све људе, а посебно на чланове Српске напредне странке да покажу разумевање за део народа који их данас не разумеју, који су обманути или изманипулисани.

„Покажимо да имамо разумевања и за њих, покажимо разумевање и за оне који нас не разумеју. Покажимо да ћемо сутра бити и њихови представници и да ћемо се и за њих борити, без обзира што нису за нас гласали. Пропутовао сам у последњих месец, месец и по, целу Србију, и моја импресија је да народ више не жели кавгу, не желе да се дижу против својих комшија. Људи желе мир, стабилност, да раде, да привређују, да се друже, радују… Наравно да постоје свакодневни проблеми које морамо ми да решавамо, али нећемо дозволити да више никада Србин на Србина дигне руку и профитира на нашем нејединству и неслози“, рекао је Шапић.

„Србија ће се након ових избора поставити економски и геополитички на место са којег нико неће моћи да нас склони наредних сто година. Ми смо савременици политички и економски историјског момента. Када подигнемо економију и инфраструктуру више нико неће политички моћи да убеди, на пример, немачког привредника да не сарађује са Србијом, зато што је сарадња тада и његов економски интерес“, рекао је Шапић и додао да највише треба урадити у инфраструктури.

„Путна, саобраћајна, комунална инфраструктура су ствари које подижу стандард грађана и на томе морамо да радимо јер је последњих неколико десетина година инфраструктура била запостављена“, закључио је Шапић који је поред Уба обишао и Пожегу и Мионицу.