Шапић: Убудуће ниједан инфраструктурни пројекат од националног значаја неће да касни због кривице Града

Градоначелник Београда Александар Шапић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишли су данас радове на изградњи ауто-пута Е763- Милош Велики на деоници од Новог Београда до Сурчина која је препозната као објекат од значаја за Републику Србију.

Градоначелник Шапић је том приликом истакао да се први пут сада упознаје са објективним проблемима које Град има и на које може да утиче.

– Ова саобраћајница је важна за читав град Београд јер је ово крак који треба да учини проточним кључне делове Београда, а не само Нови Београд. Учинићемо све да ову деоницу завршимо што пре јер смо ушли у један мали период кашњења и што је до Града ми ћемо те ствари урадити на најбољи могући начин. На овој деоници имамо проблема са експропријацијом и депонијом која ту стоји годину дана. Како време пролази схватам да ствари нису баш најбоље функционисале, али од сад ће морати да функционишу. Градски менаџер ће од сада бити задужен да прати ствари које Град треба да спроведе. Не могу да гарантујем да ће бити све завршено у роковима, али гарантујем да ће министарство и извођачи и сва друга предузећа имати тачно пролазно време и инformацију докле се стигло, које су објективне околности у којима се ради и проблеми са којима се сусрећемо. Добио сам инformацију да су многе ствари и на обилазници рађене без Града и да Град није учествовао на начин на који је требало. То се више неће догађати и више неће ниједан инфраструктурни пројекат од националног значаја у којем Град има учешће да касни због кривице Града – нагласио је градоначелник.

Он је нагласио да ће наредних дана имати прво пролазно време по коме ће ови људи знати које делове и када могу да раде.
– За мене како градоначелника је поразно да због релативно малих и небитних ствари овакав један пројекат стоји, уради ћемо све што можемо да изађемо са проценом до када ће овај пројекат бити готов – рекао је градоначелник Шапић.

Томислав Момировић је захвалио градоначелнику Шапићу јер је препознао важност оваквог једног пројекта јер он јесте важан како за град тако и за државу.

Овом деоницом се ствара функционална целина градских саобраћајница и ауто-пута Милош Велики који представља најкраћу везу са Јадранским морем. Омогућиће да се возачи из Војвођанске улице и Улице др. Ивана Рибара на Новом Београду директно укључе на ауто-пут Милош Велики. Дужина деонице је 7,9 километара и пројектује се за брзину од 80 километара на час. На треси ће бити четири моста и два надвожњака.