Шапић: Учешће на самиту КП Кине велика част за СНС

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић изјавио је да је велика част за Српску напредну странку то што учествује на онлајн самиту поводом 100 година Комунистичке партије Кине и истакао да је то показатељ односа Србије и Кине, али и односа које имају председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг.

Шапић је уочи почетка самита на којем ће говорити председник Вучић, рекао да је учешће највеће партије потврда дугорочне сарадње Србије и Кине и свега онога што је Кина урадила за нашу земљу у последњих неколико година.

„Развој српске привреде данас не може да се замисли без кинеских инвестиција, а да не говоримо о ситуацији у најтеже време ковid кризе када су нам кинески пријатељи први притекли у помоћ“, рекао је Шапић.

Навео је да светска економија не може да се замисли без Кине, а да чињеница да је Србија најближи и најстабилнији партнер Кине у овом делу Европе, даје нам за право да смо на добром путу.

„Верујемо да ће та сарадња бити још јача и квалитетнија не угрожавајући наше односе са Русијом и западним партнерима“, рекао је Шапић.

Честитао је Комунистичкој партији Кине 100 година од оснивања и изразио наду да ће у будућности сарадња Србије и Кине бити све јача, бржа и успешнија.