Шапић: Учинићу све да се спортски глас даље и снажније чује

Градоначелник Београда Александар Шапић обратио се данас у хотелу „Москва” на свечаности поводом обележавања 113 година Олимпијског комитета Србије. Пре званичне церемоније положен је венац на спомен-плочу испред хотела „Москва”, која је посвећена оснивачима Олимпијског комитета Србије.

Честитајући јубилеј, Шапић је истакао да потиче из спортске породице, што му даје обавезу да докле год буде био на месту градоначелника учини све што је у његовој могућности за српски спорт.

– Не знам да ли је икада наша престоница имала градоначелника, а да потиче и долази из спортске породице. То моју обавезу према нашем спорту чини још већом. Учинићу све да се тај спортски глас чује даље, дубље и снажније, а сви ми треба да искористимо ово време, када имамо једног од нас, као првог међу једнакима у нашем граду, да покажемо да је српски спорт један од најбољих производа које је ово друштво, ова земља и овај народ одувек имао. Треба да се угледамо на српске спортисте и да покушамо да поставимо неке нове стандарде понашања и начина како се постижу најбољи резултати – рекао је први човек престонице.