Шапић угостио делегацију кинеске провинције Шандонг

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић састао се данас с делегацијом кинеске провинције Шандонг, коју је предводио заменик генералног директора спољних послова Владе Шандонга Лин Хаибин. У делегацији су били и представници компаније „Чајна Шандонг”, с којом Град Београд има потписан уговор о јавно-приватном партнерству за изградњу подземних гаража у нашем главном граду.

Гости из Кине позвали су Александра Шапића да у октобру посети главни град провинције и буде почасни гост на Форуму локалних лidера из земаља које сарађују са Кином.

С делегацијом из кинеске провинције Шандонг разговарало се о могућем ширењу сарадње, јер су кинески инвеститори веома заинтересовани за улагање у пројекте у Београду. Кинеске компаније су значајни партнери у великим инфраструктурним пројектима у читавој нашој земљи, што је резултат изузетно квалитетних односа између две земље.

Генерално је договорено да се повећа број међусобних посета на највишем нивоу, како би се прецизирале области сарадње. Поред инфраструктуре, истакнути су пројекти у области културе, образовања, спорта и размене студената.

На састанку је било речи и о предстојећем наставку радова на изградњи подземне гараже у Влајковићевој улици, која ће, како је планирано, имати 284 паркинг-места. У складу с уговором о јавно-приватном партнерству, кинеска инвестиција износи око седам милиона евра, тако да новац неће бити издвајан из градског буџета. Ово је једна од четири подземне гараже које су предвиђене да их у Београду гради кинески инвеститор и које ће умногоме умањити проблем недостајућих паркинг-места у центру града.