Шапић угостио ученике и наставнике из Француске и школе „Светислав Голубовић Митраљета”

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић угостио је данас у Старом двору ученике и наставнике из Француске, који бораве у нашој престоници у оквиру ЕРАЗМУС+ пројекта „Лет’с ливе тхеЛет’с Олyмпиц дреам тогетхер 2022 – 2024”, као и ученике београдске Основне школе „Светислав Голубовић Митраљета”. Деца из Француске изразила су жељу да га упознају као некадашњег ватерполисту и освајача бројних медаља.

Шапић је гостима пожелео добродошлицу у Стари двор и истакао задовољство што деца из Француске могу да се упознају са Београдом, културом, историјом и свим стварима по којима су наш град и држава препознатљиви, те да му је велико задовољство уколико својим саветом и искуством боравак у нашој држави може да им учини лепшим.

– Желим вам леп боравак у нашем граду, да уживате, да се дружите, склопите нова пријатељства која сутра могу бити и за цео живот, те да из наше земље и нашег града понесете најлепше успомене. Уверен сам да, једног дана када одрастете, са поносом могу рећи да сам био градоначелник или председник општине будућим спортистима, уметницима, шампионима. Моје задовољство је увек велико када сам у друштву младих људи који сутра на својим леђима треба да „носе” овај гради и државу – поручио је Шапић.

Иначе, циљ овог пројекта је упознавање ученика са историјом и вредностима олимпијског покрета, олимпијским спортовима, као и са традиционалним играма у партнерским земљама, а све у сусрет Олимпијским играма 2024. године у Паризу.

Током боравка у Београду, ученици су имали прилику да се опробају у различитим спортовима, а посетили су и знаменитости које красе наш град.

Захваљујући пројекту ЕРАЗУМС, ученици школе из Батајнице су током последњих годину дана боравили у Шпанији, Италији и Данској, упознајући не само спортове и традиционалне игре ових држава већ и њихову земљу, историју, знаменитости, културно и спортско наслеђе.