Šapić: Ujedinjenjem SNS i SPAS najviše dobija Srbija

Razgovori o ujedinjenju SNS i SPAS počinju ovih dana, a Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza i Opštine Novi Beograd, u razgovoru za Alo! ističe da će tim savezništvom dobiti svi, a najviše Srbija.

Najava ujedinjenja SNS-a i SPAS-a podigla je prašinu u javnosti, da li ste to očekivali?

– Realno to jeste vest koja je možda malo neočekivana, ali sa druge strane, ako se analiziraju naše politike poslednjih godina, i nije toliko nelogična.

Kada će početi razgovori o ujedinjenju?

– Ovih dana. Svakako se nadam da će u maju sve biti gotovo.

Dok ste razmišljali o predlogu koji vam je uputio Aleksandar Vučić, šta je prevagnulo?

– Nikakvih tu nije bilo pregovora, ponuda, licitiranja, trgovanja… Jednostavno, politike su nam se poklopile, naš prijateljski odnos je dostigao jedan zavidan nivo i kao posledica svega toga je došlo do poziva na ujedinjenje.

Da li ćete ovim više dobiti ili izgubiti?

– Mislim da ćemo ovim svi da dobijemo, a Srbija najviše.

Kakav će biti vaš doprinos SNS-u, šta biste kod njih promenili?

– To su stvari koje se ne govore javno. Od sada sve što budem imao da kažem u vezi s funkcionisanjem organizacije, govoriću unutar same organizacije. Ko to pravilo ne zna, ne može ništa ozbiljno u životu da uradi.

Kako će vas prihvatiti funkcioneri naprednjaka?

– Ukoliko imate dovoljno sposobnosti, znanja, umeća i donosite rezultate, svako će vas dobro prihvatiti. Tako svet funkcioniše.

Priče o ujedinjenju ponovo su aktualizovale glasine da ćete biti kandidat za gradonačelnika, da li sebe vidite na čelu Beograda?

– Videćemo. Dosta sam govorio o tome, pa da se ne ponavljam. Ono što je sigurno, kad bude došlo vreme, izaći ćemo s najboljom i najjačom formacijom, to jest sa najboljim kandidatima za najodgovornija mesta u državi.

Kako ocenjujete rad aktuelne gradske vlasti?

– Puno dobrih stvari je urađeno u poslednjih 6-7 godina i o tome sam govorio dok sam bio i sa druge strane. Nisam jedan od onih koji neće pohvaliti nešto što je dobro samo zato što to sprovodi neko drugi. Da li može bolje? Uvek u životu može bolje, ali da je urađeno dosta – da, urađeno je.

Dugo se bavite lokalnom politikom, možda je vreme da to promenite?

– Možda.

Da li imate ambiciju da jednoga dana budete deo Vlade Srbije?

– Videćemo. U ovom poslu nikad ne reci nikad.

Iz DS-a sam otišao da ne remetim stranačku harmoniju

Simpatizeri opozicije vam upućuju veliki broj uvreda na društvenim mrežama, kako je moguće da ste bili dobri dok ste bili u DS-u, a sada odjednom ne valjate?

– Ja sam iz Demokratske stranke i otišao sam pre sedam godina jer su moji stavovi na mnoge teme bili u velikoj manjini u odnosu na sve ostale i jer smo poprilično različito videli politiku koju stranka treba da vodi u budućnosti. Tako da još tada ja njima nisam baš preterano valjao, pa sam zato odande  i dobrovoljno otišao da ne bih remetio stranačku harmoniju.

Izvor: Alo