Шапић: Уједињењем СНС и СПАС највише добија Србија

Разговори о уједињењу СНС и СПАС почињу ових дана, а Александар Шапић, председник Српског патриотског савеза и Општине Нови Београд, у разговору за Ало! истиче да ће тим савезништвом добити сви, а највише Србија.

Најава уједињења СНС-а и СПАС-а подигла је прашину у јавности, да ли сте то очекивали?

– Реално то јесте вест која је можда мало неочекивана, али са друге стране, ако се анализирају наше политике последњих година, и није толико нелогична.

Када ће почети разговори о уједињењу?

– Ових дана. Свакако се надам да ће у мају све бити готово.

Док сте размишљали о предлогу који вам је упутио Александар Вучић, шта је превагнуло?

– Никаквих ту није било преговора, понуда, лицитирања, трговања… Једноставно, политике су нам се поклопиле, наш пријатељски однос је достигао један завidан ниво и као последица свега тога је дошло до позива на уједињење.

Да ли ћете овим више добити или изгубити?

– Мислим да ћемо овим сви да добијемо, а Србија највише.

Какав ће бити ваш допринос СНС-у, шта бисте код њих променили?

– То су ствари које се не говоре јавно. Од сада све што будем имао да кажем у вези с функционисањем организације, говорићу унутар саме организације. Ко то правило не зна, не може ништа озбиљно у животу да уради.

Како ће вас прихватити функционери напредњака?

– Уколико имате довољно способности, знања, умећа и доносите резултате, свако ће вас добро прихватити. Тако свет функционише.

Приче о уједињењу поново су актуализовале гласине да ћете бити кандidат за градоначелника, да ли себе вidите на челу Београда?

– Вidећемо. Доста сам говорио о томе, па да се не понављам. Оно што је сигурно, кад буде дошло време, изаћи ћемо с најбољом и најјачом formацијом, то јест са најбољим кандidатима за најодговорнија места у држави.

Како оцењујете рад актуелне градске власти?

– Пуно добрих ствари је урађено у последњих 6-7 година и о томе сам говорио док сам био и са друге стране. Нисам један од оних који неће похвалити нешто што је добро само зато што то спроводи неко други. Да ли може боље? Увек у животу може боље, али да је урађено доста – да, урађено је.

Дуго се бавите локалном политиком, можда је време да то промените?

– Можда.

Да ли имате амбицију да једнога дана будете део Владе Србије?

– Вidећемо. У овом послу никад не реци никад.

Из ДС-а сам отишао да не реметим страначку хармонију

Симпатизери опозиције вам упућују велики број увреда на друштвеним мрежама, како је могуће да сте били добри док сте били у ДС-у, а сада одједном не ваљате?

– Ја сам из Демократске странке и отишао сам пре седам година јер су моји ставови на многе теме били у великој мањини у односу на све остале и јер смо поприлично различито вidели политику коју странка треба да води у будућности. Тако да још тада ја њима нисам баш претерано ваљао, па сам зато оданде  и добровољно отишао да не бих реметио страначку хармонију.

Извор: Ало