Šapić: Ako dođe do raspisivanja parlamentarnih izbora naš izlazak zavisiće od mnogo faktora

Aleksandar Šapić, predsednik SPAS-a, kaže za “Danas” da izlazak na parlamentarne izbore zavisi uglavnom od toga da li je SPAS spreman za njih, jer kao organizacija postoje tek šest meseci.

„Projektovali smo da ćemo imati dovoljno vremena do 2020. godine, kada je trebalo da budu redovni izbori, da se koliko toliko predstavimo građanima. Vanredni izbori nam uopšte ne odgovaraju, a to da li ćemo izaći na njih zavisiće od procene koliko smo spremni. Međutim, što se izbornih uslova tiče, ne vidim da se razlikuju od onih koji su važili poslednjih par godina i ne vidim da se tu nešto promenilo“, kaže Šapić i dodaje da sebe ne bi vezivao za bojkot izbora.

On ističe da, za razliku od drugih, on već godinama govori o nejednakom tretmanu stranaka u medijima i da je tu primedbu javno izrekao na RTS. Napominje i da je šest godina predsednik opštine Novi Beograd, a da ga pet i po godina nije bilo u beogradskoj hronici na RTS.

Šapić kaže da 90 odsto onoga što se danas govori na protestima on govori već duži niz godina.

„Što se tiče ljudi koji protestuju nemam ništa protiv njih, oni protestuju mirno. Sve stvari koje zahtevaju su zdravorazumske i o njima sam i sam govorio. Mi nikome nismo zabranili da prisustvuje protestima, i ko želi može da šeta, a zašto ja zvanično, kao Srpski patriotski savez, nisam pristupio tome, jeste zato što želim ozbiljno da se bavim politikom i ne mogu da čekam kada će neko sa kamiona u moje ime da mi kaže šta treba da radim. To je malo neozbiljno“, napominje Šapić i dodaje nam ne treba revolucija, jer ona nosi krv i nasilje, posledice koje mogu da budu dalekosežne po pitanju srpskog naroda.

„Treba nam demokratija, a ja o tome govorim već duži niz godina“, zaključuje Šapić.

Izvor: Danas

22. januar 2019. godine