Шапић: Ако дође до расписивања парламентарних избора наш излазак зависиће од много фактора

Александар Шапић, председник СПАС-а, каже за „Данас“ да излазак на парламентарне изборе зависи углавном од тога да ли је СПАС спреман за њих, јер као организација постоје тек шест месеци.

„Пројектовали смо да ћемо имати довољно времена до 2020. године, када је требало да буду редовни избори, да се колико толико представимо грађанима. Ванредни избори нам уопште не одговарају, а то да ли ћемо изаћи на њих зависиће од процене колико смо спремни. Међутим, што се изборних услова тиче, не вidим да се разликују од оних који су важили последњих пар година и не вidим да се ту нешто променило“, каже Шапић и додаје да себе не би везивао за бојкот избора.

Он истиче да, за разлику од других, он већ годинама говори о неједнаком третману странака у медијима и да је ту примедбу јавно изрекао на РТС. Напомиње и да је шест година председник општине Нови Београд, а да га пет и по година није било у београдској хроници на РТС.

Шапић каже да 90 одсто онога што се данас говори на протестима он говори већ дужи низ година.

„Што се тиче људи који протестују немам ништа против њих, они протестују мирно. Све ствари које захтевају су здраворазумске и о њима сам и сам говорио. Ми никоме нисмо забранили да присуствује протестима, и ко жели може да шета, а зашто ја званично, као Српски патриотски савез, нисам приступио томе, јесте зато што желим озбиљно да се бавим политиком и не могу да чекам када ће неко са камиона у моје име да ми каже шта треба да радим. То је мало неозбиљно“, напомиње Шапић и додаје нам не треба револуција, јер она носи крв и насиље, последице које могу да буду далекосежне по питању српског народа.

„Треба нам демократија, а ја о томе говорим већ дужи низ година“, закључује Шапић.

Извор: Данас

22. јануар 2019. године