Шапић уручио помоћ интерно расељеним породицама са Косова и Метохије

Председник општине нови Београд Александар Шапић данас је уручио пакете помоћи за започињање и оснаживање бизниса интерно расељеним породицама са Косова и Метохије. Општина Нови Београд на тај начин наставила је дугогодишњу сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције у оквиру које је, и ове године, поделила помоћ за десет породица.

– Наша сарадња са Комесаријатом постала је вишегодишња пракса, и данас овде имамо пуно корисних ствари које ће овим људима да помогну да унапреде и усаврше своје послове. Општина Нови Београд ће и у будућности бити саствани део овог пројекта, све док сам ја на месту председника општине сигурно ћемо људима помагати колико нам могућности дозвољавају – рекао је приликом уручивања пакета помоћи председник општине Нови Београд Александар Шапић.

Пакети помоћи се састоје из алата, машина и опреме за обављање више различитих делатности: грађевиске послове, пољопривреду, занатске услуге… Овом приликом подељена је помоћ укупне вредности два милиона динара.

Општина Нови Београд наставиће активно да учествује у конкурсима Комесаријата за избеглице и миграције, и да на тај начин помаже економско оснаживање интерно расељених породица на територији своје општине.