Шапић уручио помоћ породицама избеглих и расељених лица

Општина Нови Београд у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије обезбедила је грађевински материјал у вредности од 4,4 милиона динара за побољшање услова становања породицама избеглих лица на територији општине Нови Београд. Међу породицама које су добиле помоћ како би довршили започету градње је и породица Вучковић, којој је данас испоручен камион пун различитог грађевинског материјала. Ову породицу данас је посетио и председник општине Александар Шапић са сарадницима.

– Ово је једна од седамнаест породица које смо успели, на разне начине да помогнемо. У сарадњи са Комесаријатом у овој години издвојено је више од десет милиона динара помоћи, што у вidу грађевинског материјала или пакета са храном, лековима и огревом. Драго ми је да смо данас овде код домаћина који нам је показао шта је до сада урадио на кући, и надам се да ће захваљујући између осталог и нашој помоћи успети да заврши дом за своју породицу. У следећој години одвојићемо значајна средства како би могли да аплицирамо за разне пројекте и код Комесаријата и код других институција како бисмо могли више да помогнемо и избеглицама и другим социјалним категоријама. Овде на Лединама имамо много оваквих случајева и покушаћемо још више да им помогнемо. Општина нема много новца јер нам је мали буџети, али што ми више новца издвојимо можемо да конкуришемо и да процентуално обезбедимо много већа средства-рекао је Шапић.

Породица Душана Вучковића, супруга и четири ћерке, избегла је 1995. године из Книна, и до сада су живели као подстанари. Успели су да на Лединама купе започету кућу, тако да ће уз помоћ овог материјала моћи да је заврше, и најзад себи обезбеде сигуран кров над главом.

Ово је само једна од активности које општина у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије спроводи у циљу побољшања услова живота породицама расељених лица,а општина планира да у следећој години повећа своје удео у финансирању помоћи овој категорији становника.