ШАПИЋ: Важне су иницијативе грађана, јер они знају шта је најпотребније у њиховом крају.

Нови паркинг простор, кошаркашки терен и модерно дечје игралиште у општини Раковица представља позитиван пример грађанских иницијатива, којима је град изашао у сусрет у циљу стварања бољег и функционалнијег животног окружења.

Помоћник градоначелнка Београда Александар Шапић подсетио је да се у последње две године интензивно подстичу грађани престонице да својим предлозима сами иницирају овакве акције, јер, како истиче, они најбоље знају шта је потребно урадити у њиховом крају.

Он је, обилазећи нови паркинг простор између насеља Миљаковац и Канарево брдо, подсетио да је смелом иницијативом грађана сада у употреби 70 места за моторна возила, за шта је град издвојио седам милиона динара.

Шапић је у наставку посете територији општине Раковица обишао и ново кошаркашко игралиште урађено на иницијативу два младића, које му је, како је рекао, једно од најдражих до сада.

– Дошао сам лично да их упознам јер смо до сада контактирали само електронским путем. На овом простору био је неуређен простор старији од 40 година. Успели смо да изађемо у сусрет овим младим људима и њихово детињство учинимо срећнијим – истакао је помоћник градоначелника.