Шапић: Вучића нападају они који желе да зауставе Србију

„Потпуно је јасно због чега трају напади на Александра Вучића и од стране неких политичких кругова у нашој земљи и спољног фактора. Зато што је он персонификација данашње Србије, утемељивач нове српске политике, то је чињеница, неко са том политиком може да се не слаже, али не може да оповргне да је то чињеница. Они који су проценили да Србија данас не би требало да буде ту где јесте на све начине покушавају да је зауставе и онда је потпуно логично да су напади усмерени на Вучића“, поручио је данас  Александар Шапић, поптредседник Главног одбора Српске напредне странке.
Он је гостујући у емисији „Ново јутро – ТВ Пинк“ истакао да га посебно забрињава чињеница да неки од актера на нашој политичкој сцени подржавају нападе на председника државе и његову породицу.
– Вучић неће бити доживотни председник државе, једнога дана доћи ће неко други, уколико не будемо штитили институцију председника не знам шта можемо да очекујемо. Постоје неки стубови друштва и институције које морамо да штитимо ко год да је у питању. Кад ударите на породицу не знам да ли постоји нешто ниже од тога, Вучић је човек који има огромно политичко искуство и између осталог и захваљујући томе успева да се обузда. Нико од нас не може да зна кроз шта све он и његова породица пролазе и не дао Бог било коме слична искуства. Не знам како људи на тај начин могу да нападају председника државе, то су изузетно опасне ствари које морају да се истерају до краја. Дубоко верујем да ће се сазнати шта иза тога стоји шта је крајњи циљ, а мислим да је он много дубљи него што је сама дискредитација председника Вучића – рекао је Шапић.
Упитан да ли је на Председништву странке било говора о темама које претходних дана окупирају медије у Србији, а тичу се умешаности неких од високих државних функционера у прислушкивање председника државе и нападе на његову породицу, Шапић је одговорио да су то ствари које се тичу надлежних државних органа.
– О томе се није диксутовало, те ствари се тичу углавном надлежних државних органа и нико за сада на нашим страначким органима није дозвољавао себи да на било који начин утиче на надлежне органе. Ово су доста озбиљне ствари, и мислим да ће сваки иоле пристојан и озбиљан човек сачекати да види епилог свега овога. Сигуно да ће те и ствари и још доста тога што се дешавало у претходним периоду утицати и на страначку будућност многих функционера – рекао је Шапић и додао:
– На Председништву је било анализе актуелне политичке ситуације, предсеник нас је информисао, говорио о бројним састанцима које је у претходно периоду имао са европским и светским звничницима, говорили смо о скупштини странке, померена је за 20 дана пре свега због епидемиолошке ситуације – рекао је он.
Шапић је истакао да ће на скупштини Српске напредне странке бити представљен десетогодишњи програм развоја Србије.
– Три дана ће трајати скупштина странке, покушаћемо да представимо један десетогодишњи програм развоја Србије, начин на који ми видимо политику и како би Србија требало да се креће. Као свака озбиљна организација на свету, уколико сваког дана не радите не себи, не пратите трендове и не одговарате изазовима времена, не можете очекивати да ћете одржати и ниво квалитета посла којим се бавите. Српска напредна странка се труди да одговори свим изазовима времена и потребама српског народа – закључио је Шапић.