Шапић Вучићев кандidат за градоначелника

Потпредседник Српске напредне странке и председник општине Нови Београд, Александар Шапић, потврдио је данас, гостујући у емисији „Ново јутро – ТВ Пинк“, да га је на Председништву странке Александар Вучић предложио за кандidата за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да поверење које му је указано канidатуром за градоначелника Београда представља велику част, али и огромну обавезу.

– Београдом се бавим 12 година, 10 година сам председник најмногољудније општине у Србији и верујем да имам довољно знања, искуства и резултата у локалној политици. Испред нас је јако важан период у коме би требало да Београђанима на један квалитетан начин представимо шта су наши планови за Београд, шта је оно што је до сад урађено и шта би могло још боље да се уради – рекао је Шапић и додао:

– Нисам човек који је склон еуфорији, избори су испред нас, треба се потрудити, добити поверење грађана, излазио сам на изборе и знам колико је то тешко, зато мислим да за еуфорију нема простора. Београд се у последњих 10 година променио, он данас јесте једна врста Њујорка Источне Европе и то нам је обавеза више да у том правцу наставимо да га развијамо. Мислим да је један снажан, економски развијен Београд локомотива развоја читаве Србије – истакао је он.

Навео је да ће, уколико Београђани њему и тиму људи који ће предводити, буду указали поверење да formирају градску власт, њихове „руке бити отворене за све“, те да ће бити спреман да сарађује са свима који желе добро Београду.

– Ако ми будемо formирали градску власт спремни смо да усвојимо све предлоге који ће Београђанима бити од користи. Ја верујем да је то исправна ствар, острашћеност у политици никада није добра, а поготово на локалном нивоу на то немате право. Ви са неким можете да будете сагласни или не, али морате да будете отворени за све добре предлоге и сугестије и оних људи који не врше власт. Ми ћемо покушати да у Београду нашим примером покажемо да ћемо бити ту и за оне људе које не буду гласали за нас, да бранимо интересе оних који нас у том моменту можда нису разумели, морате имати разумевања и за њих – рекао је Шапић.

Поновио је да очекује прљаву предизборну кампању, али и истакао да се нада да ћемо, како се избори буду приближавали схватити да нам је у компликованој општој ситуацији у свету и региону, најмање потребно да атмосферу пред изборе подигнемо до нивоа нетрпељивости.

Коментаришући инformације о припреми атентата на председника Србије Александра Вучића, Шапић је рекао да је то покушај заустављања Србије. Истакао је да је потпуно сигуран да се то неће догодити, да ћемо успети да заштитимо институцију председника, те изразио наду да ће ово бити последњи пут да у нашем друштву од одређених актера са политичке сцене овако озбиљне ствари буду исмеване.