Шапић: За мог мандата од годину дана у Лазаревац уложена огромна средства

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас радове на реконструкцији Основне школе „Војислав Вока Савић” у Лазаревцу. Ову школу похађа 800 ђака, а значајнији радови на уређењу и санацији спроводе се први пут од оснивања.

Шапић је рекао да су за годину и по дана, колико је на челу Града, одвојена значајна средства за капиталне инвестиције.

– Неке пројекте Лазаревац реализује из средстава Града Београда, нешто из сопствених средстава, а наша обавеза је да добро сарађујемо. Од новца који смо ми определили реконструисано је више од 50 улица, ради се канализација, школе, две фискултурне сале, очекује се и вртић у Степојевцу, као и завршетак радова у центру Лазаревца. По завршетку тих радова Лазаревац ће изгледати како и доликује месту у коме живи више од 60 хиљада људи – рекао је Шапић.

Он је нагласио да Лазаревац сматра подједнако важним делом града као и централне делове Београда.

– Становницима Лазаревца је њихова општина најважнија и тако и треба да буде. Ми који водимо Град треба да наставимо да обезбеђујемо услове за што бољи живот грађана. Када сам био председник општине Нови Београд сматрао сам да једнака пажња треба да се поклања свим деловима града. Корона је променила перцепцију живљења, тако да морамо да радимо на развоју инфраструктуре, а пре свега на уређивању и изградњи школа, вртића, домова здравља, али и што бољем саобраћајном повезивању – нагласио је Шапић.

Људима треба мир, а велика, урбана средина какав је Београд то више не може да обезбеди, рекао је Шапић и додао да треба да се учини све како би људи који живе у Лазаревцу ту и остали.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је захвалио председнику Привременог органа Града Београда Александру Шапићу и његовом тиму на ангажовању, те подсетио да су до сада изведени радови на Гимназији у Лазаревцу, а да се тренутно обављају у три школе, ОШ „Војислав Вока Савић”, ОШ „Кнез Лазар” и Музичкој школи „Марко Тајчевић”. Очекује се, додао је, и расписивање јавне набавке за две матичне школе, у Дудовици и Јунковцу.

Он је изразио захвалност Граду Београду за помоћ у изградњи две балон-сале и подсетио да су у оквиру школских објеката постављене мултифункционалне подлоге, као и да су набављене 63 интерактивне школске табле. Стевић је указао на значај учешћа Града и Александра Шапића на изградњи путне инфраструктуре, градске тржнице, завршетку гараже и трга испред зграде Општине, као и на многим другим пројектима.

– Наставићемо да радимо као и до сада, те да заједно са Градом Београдом стварамо боље услове за наше суграђане, које ће они свакако знати да цене – рекао је Бојан Стевић.

Председник Привременог органа Александар Шапић је након обиласка школе присуствовао и обележавању црквене славе Светог Димитрија у Лазаревцу.