Шапић за РТС: Неко мора да покаже да постоји другачији начин политичке борбе

Председник Општине Нови Београд и лidер Српског патриотског савеза Александар Шапић каже за РТС да је први циљ странке на наредним изборима да уђе у парламент, и да онда поставља нове циљеве.

Александар Шапић је, гостујући у Јутарњем програму, изјавио да неће бити лако направити завidан резултат, имајући у вidу да странка постоји тек годину дана.

Сматра да је одлука дела опозиције да бојкотује изборе легитиман начин борбе и да он није директно оптужен од стране Савеза за Србију због одлуке да учествује на изборима.

Истиче да је он већ пет-шест година самосталан у политичком животу и да је 2016. године са групом грађана победио на Новом Београду.

„Победити на Новом Београду такву машинерију као што је СНС, значи да ту вероватно нечега има, чим вам толико људи даје поверење“, указује Шапић.

Иако је, примећује Шапић, бојкот других странака нешто што му математичкки може одговарати, његова одлука о изласку није условљена њиховом.

Они имају легитимно право да се понашају како мисле да је за њих најсврсисходније, сматра лidер Српског патриотског савеза, али би волео да сви изађу како би се утврдила реална снага.

Први циљ Српског патриотског савеза је да уђе у парламент, и да онда поставља нове циљеве, поручује Шапић.

Упитан какву кампању очекује с обзиром на велике поделе, оштра сукобљавања различитих политичких опција, синоћњу блокаду зграде РТС-а, Шапић поручује неће учестовати у ширењу нетрпељивости.

„Неко мора да покаже народу да постоји другачији начин политичке борбе“, закључује Шапић.

Извор: РТС