Шапић за РТВ Краљево: Србија је фактор стабилности у региону

-Србија је фактор стабилности у овом делу региона и Европе и ми морамо да се потрудимо да сви то схвате, а мислим да све већи број важних европских и светских држава то и разуме. Србија одавно није реметилачки фактор на овим просторима, а питање је да ли је икада и била – рекао је потрпедседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић, гостујући на Радио-телевизији Краљево.

Он је истакао да је Србија данас и економски и војно снажнија због тога што смо стабилнији и са више самопоуздања приступамо вођењу државне политике.  Посебно је напоменуо да је јако важна и велика ствар то што смо као држава почели да бринемо о нашем народу који не живи у Србији, притом не угрожавајући било ког припадника неке друге вере или нације.

-Није срамота борити се за себе и свој народ, а не угрожавајући друге. Е таква Србија је Србија која ће помоћи и Албанцима, и Бошњацима, и Мађарима, и Словацима, и Русинима. Ми смо ту да свакоме помогнемо, али исто тако да не дозволимо да више ико упире прстом у Србију, и да можда сакрива неке своје грешке тако што ће у први план стављати наше грешке које смо у прошлости правили, а које су нас скупо коштале – рекао је Шапић.

Пред Србијом је тежак период, посебно у актуелној години због свих дешавања на светској политичкој сцени која утичу и на нас, због чега морамо остати јединствени у очувању нашег националног интереса.

-Имамо геополитичке промене због короне, промену власти у Америци, изборе у Немачкој у септембру – одлази Ангела Меркел која је, волели је или не, обележила две деценије европске и светске политике. Очекују нас и избори у Француској, и због свега тога је важно да ми овде покажемо минимално национално јединство, да покажемо по први пут у нашој светлој историји да су Срби свесни својих грешака из прошлости. Данас имамо економски стабилнију Србију, боље позиционирану земљу која има квалитетније односе и са нашим народом у расејању. Наши односи и са запададним и са источним светским силама су бољи и квалитетнији. Неће ово све бити лако одржати, јер постоје и они који не желе овакву Србију, али мислим да смо врло близу тога да и они који нас не симпатишу, неће моћи да не признају да без јаке и стабилне Србије нема јаког и стабилног региона нити стабилности у овом делу Европе – казао је Алексадар Шапић.