Шапић: За српски Београд, српског градоначелника, уз српску Владу и српског председника!

Одлучио сам да не говорим о највећем капиталном пројекту у последњих неколико деценија у нашој земљи, а то је метро, да не причам чак ни у Експу који је историјска прилика, пре свега за Србију, а камоли за Београд. Одлучио сам да не говорим ни о новим мостовима, тунелима, проширеним булеварима, реконструисаним улицама, изграђеним вртићима и школама, сређеним парковима, игралиштима и о свему ономе што је урађено у протеклих неколико година у Београду. Мислим да понекад, уз све капиталне ствари, заборавимо на људе. Трудио сам се да у протеклих пар година посветимо пуно пажње бризи о људима. Увели смо много социјалних мера, много помоћи, потрудили смо се да помогнемо свакоме. Једна озбиљна Градска управа не може да буде права ако нема озбиљне социјалне мере и програме – рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда и кандidат за градоначелника листе „Александар Вучић – Београд сутра“ на завршној конвенцији у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.
Истакао је да је неопходно и то да у овим тешким временима за нашу земљу будемо ту једни за друге.
-Сви смо свесни у каквом се моменту налази читав свет, посебно наша земља због свега онога што се дешавало у протеклих пар месеци, а кулминирало је пре неколико дана оном срамном Резолуцијом о Сребреници усмереној против нашег народа. Кад је тешко, опозиција се разјединила у једном дану, а ми смо се у једном дану ујединили и показали да су све наше различитости безначајне у односу на интерес нашег народа и земље – навео је Шапић.
Напоменуо је да није довољно ставити беџ и рећи „Ја сам Београд“, већ да треба волети сваког Београђанина, без обзира из ког је дела града.
-Ако хоћете стварно да будете Београд, ако желите истински да волите своје суграђане, онда не можете да подржавате оне који деле Београђане на оне који живе у „кругу двојке“ и оне који живе на ободима нашег града. Све су то Београђани. Ако хоћете да будете Београд, морате да волите све Београђане, али и оне који нису из престонице, већ долазе да посете наш град, туристе и све оне који заједно са нама чине нашу лепу престоницу – казао је Шапић и нагласио став да Београд треба да има српског градоначелника и српску Градску управу, јер ће само тако бити добро свима.
-Кад год смо имали српског градоначелника, били смо добри свима и нашој браћи Бошњацима и Словацима, Мађарима, Словенцима, Хрватима и свима онима који су живели у нашем граду и нашој земљи. Кад нисмо имали српског градоначелника, онда су они били добри свима другима, а понајмање Србима. Зато, за српски Београд, за српског градоначелника, уз српску Владу и српског председника! Живео Београд! До победе – закључио је Шапић.
28. мај 2024. године