Шапић: Завршавамо започете пројекте у општини Земун

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас неколико локација у општини Земун, где су у току инфраструктурни радови, како би се уверио да све idе по утврђеној динамици и да се радови успешно приводе крају. Шапић је обишао реконструкцију раскрснице улица Пуковника Павловића и Нове 47, Основну школу „Светислав Голубовић Митраљета”, радове на изградњи водоводне мреже у насељу Шангај, као и локацију будућег гробља у Батајници.

– Желео сам да вidим докле се стигло са реализацијом неколико пројеката које смо практично пре неколико месеци почели да приводимо крају, а који су важни за овај део града. Изградња 21,5 километара водоводне мреже у насељу Шангај је од изузетне важности за живот свих становника тог насеља и ако буде све у реду, више од 1.600 породица добиће прикључке. То ће суштински да промени квалитет свакодневног живота ових житеља. Радови се одвијају према плану и људи могу да очекују њихов завршетак у року – рекао је Шапић.

Када је реч о реконструкцији ОШ „Светислав Голубовић Митраљета”, која је данас била друга локација обиласка, први човек престонице је нагласио да је реч о готово новој школи будући да ће објекат бити дупло већи.

– Када сам дошао на ово место, затекао сам низ проблема. Већ су рокови били пробијени и људи нису веровали да ће се ово привести крају. Данас та школа изгледа као да је потпуно нова, промењен је и начин грејања које ће сада бити на гас уместо на лож-уље. Очекујемо да се у септембру деца врате у школу, и то у једну од најмодернијих у граду – рекао је градоначелник.

Према његовим речима, реконструкција раскрснице улица Пуковника Павловића и Нове 47 је настављена након прекidа због проблема са извођачем.

– Сада се приводи крају оно што је давно требало да буде завршено. Пут ће са једне стране надвожњака да idе Шангајском улицом преко пруге. Уу току је расписивање тендера за другу страну која ће бити још комплекснија. Не очекујемо да ће бити неких проблема, а рок за завршетак радова је крај ове или почетак следеће године – рекао је Шапић.

Говорећи о гробљу у Батајници, градоначелник је напоменуо да би оно ускоро требало да почне да се гради, те да је одређена површина од 11,5 хектара, где је имовина потпуно решена.

– Формирана је грађевинска парцела, у току је израда техничке документације а по завршетку урбанистичког пројекта idе се по локацијске услове. Средства за то смо планирали у 2023. години и очекујемо да на јесен или почетком следеће године почнемо са изградњом – закључио је први човек престонице.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић је најавио да ће Општина у „Митраљети” уредити спортске терене, ограду и спољно уређење.