Шапић: Желим да нам у вођењу Београда грађани буду партнери


„Уколико Београђани на изборима нама буду указали поверење, сви људи који имају знање, искуства и резултате у локалној политици добродошли су у тим који ће водити Београд, има их пуно у овој власти и спреман сам са њима да сарађујем“, поручио је данас Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд.

Он је гостујући у емисији „Тачно у 19“ на „ТВ Тањуг“ истакао да је пуно важних пројеката урађено у главном граду у годинама за нама, да је још доста оних који су започети и морају да се заврше.

– Пуно добрих ствари је урађено у Београду, које нису рађене претходних 30 година, неки од кључних инфраструктурних пројеката су завршени, гради се обилазница, прве две линије метроа, почињемо озбиљну имплементацију „Бг воза“. „Београд на води“ је пројекат какав Србија није имала – рекао је Шапић.

Навео је да је Београд данас метропола, и „да представља једну врсту источноевропског Њујорка“, те да би у том правцу његов развој требало и да се настави.

– Такође, било је и ствари које су биле мање добре, као и лоших, које ћемо покушати да отклонимо, али мислим да је комуникација са грађанима најважнија, да покушамо да их учинимо партнерима, да будемо спремни да сарађујемо са свима око ствари који ће бити од користи Београђанима. Ми смо спремни да разговарамо са свима и мислим да сам то на Новом Београду и показао на делу. У три мандата колико сам освојио на Новом Београду, сарађивао сам са свим странкама, од екстремне левице до екстремне деснице, од ЛДП-а, СРС-а, ДС-а, СПС-а, и увек смо успевали да нађемо заједнички језик и да урадимо добре ствари за Новобеограђане. Показали смо да у локалној политици можете на ваљан начин да сарађујете и са људима са којима нисте сагласни око националних питања – истакао је Шапић.

Шапић је још једном нагласио да је прidобити поверење грађана на изборима изузетно тежак задатак, те да би у изборну утакмицу требало ући са максималном посвећеношћу.

– Многи полазе од претпоставке да су избори “готова ствар”. Ја сам у спорту и у животу научио да никада ништа није “готова ствар”, поготово не у политици. Сваки глас на изборима треба заслужити. Ако је то већ “готова ствар”, онда не треба ни да излазимо на изборе, већ да узмемо свеску и испишемо шта је ко освојио. Погрешно је на такав начин прилазити било чему, а нарочито не овако важним изборима који нам предстоје – закључио је Шапић.