ШАПИЋ: Желим грађанима Новог Београда и целе Србије много среће и здравља у 2014. години.

Општина Нови Београд за своје суграђане, посебно оне најмлађе, првог дана у Новој години приредила је забавни програм „Нови Београд отвореног srcа“ у Булевару др Зорана Ђинђића. Део улице, код ТЦ „Меркатор“, од улице Омладинских бригада до Булевара уметности, био је затворен за саобраћај тако да су Новобеограђани, међу којима највише деце са родитељима, бакама и декама, могли несметано да уживају. Вишечасовни програм почео је у 10 сати. На бини на којој је текао главни музичко-сценски програм смењивали су бројни забављачи, Леонтина са хором новобеоградских ђака, Миња Субота, костимирани аниматори, мађионичари, „добре виле“, Деда Мраз и други. Нису изостали ни новогодишњи пакетићи, посебно спремљени за ову прилику, дарови општине и бројних спонзора. Међи онима који су први дан 2014. године одлучили да проведу у дружењу са најмлађима био је и председник општине Александар Шапић.

– Ово је друга година како се 1. јануара дружимо у новобеоградској Улици отвореног srcа. Надам се да ћемо се и убудуће дружити овако, да ћемо прво јануарско јутро проводити овде заједно и да ће нас сваке године бити све више. Желим свим грађанима Новог Београад и целе Србије много среће и здравља у Новој, 2014. години – рекао је Александар Шапић.

На сцени „Нови Београд отвореног srcа“, посебно су се представили полазници бесплатних школа сликања, плеса, глуме и хорског певања, које је општина Нови Београд организовала у склопу пројекта „Нови Београд, прави Београд“. У програму су учествовали и малишани из неколико новобеоградских основних школа, и КУД-а „Талија”.

Нова година почела је и у знаку хуманости. На штандовима су продавале честитке које су правила деца полазници бесплатних сликарских радионица, а сав приход намењен је Институту за мајку и дете „ Др Вукан Чупић“, и деци оболелој од малигних болести). Новобеограђанима су ову новогодишњу првојануарску шетњу приредили општина Нови Београд, која је главни покровитељ догађаја, и пријатељи програма „Дав“, „Кика“, „Идеа“, „Ушће“, „Књаз Милош“, „Телеком“, „Имел“, „Орион“, „Цептер“, „Бик“, „Нестле“, и „Финдоместик“ банка.