Шапић: Желимо да од Парка пријатељства направимо туристичку атракцију и нови симбол града Београда

„Парк пријатељства се налази на најбољој локацији, на ушћу Саве у Дунав, има огроман потенцијал и заиста желим да од њега направимо нову београдску атракцију, како за туристе, тако и за све Београђане. Волео бих да, уколико будем био на челу града, сви заједно, овај парк учинимо једним од симбола Београда“, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да ће на пројекту уређења овог парка радити најбоље светске архитекте, како бисмо од њега, како је рекао, направили најлепши простор у граду Београду и нову туристичку атракцију.

– Имамо скејт парк који желимо да уредимо, како за светска такмичења, тако и за сву децу и оне који воле ту врсту екстремних спортова. Затим, да садашње  кошаркашке терене уредимо тако, да се рецимо на њима у току лета одржавају најквалитетнији међународни баскет турнири, које би могао да посматра велики број Београђана – рекао је Шапић.

Навео је да је једна од idеја да у оквиру парка буде изграђен велики панорамски точак, попут оних какви постоје у Лондону или Бечу.

– Зашто не бисмо у летњим месецима на овом месту имали и биоскоп на отвореном, позоришне представе, разне културне фестивале, на које би долазило по неколико хиљада људи. Ту би такође могле да се гледају утакмице наших репрезентација, ватерполо, кошаркашке, фудбалске. Да стварно направимо парк који ће убрзо да постане симбол Београда – закључио је Шапић.