Састанак са званичницима и привредницима Краљевине Шпаније

Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас састанку који је у Палати Србија организовао председник Републике Србије Александар Вучић с министарком индустрије, трговине и туризма Краљевине Шпаније Маријом Рејес Марото Иљером. Састанку су присуствовали и чланови делегације Привредне коморе Шпаније, Удружења привредника Шпаније, као и представници бројних компанија те земље, поводом пословног форума Србија-Шпанија, који се одржава у Београду.

– Економска сарадња Србије и Шпаније је на константној узлазној путањи, трговина нам бележи рекордне вредности, а пласман српске робе на шпанско тржиште је удвостручен – написао је председник Вучић на свом Инстаграм профилу након састанка.

Истакао је да постоји обострани интерес за даљим јачањем привредних односа, а да је потенцијал огроман.

Форум је окипио око 150 домаћих привредника и представника 17 шпанских компанија. У оквиру пословног форума, Србију су посетиле компаније које послују у областима енергетике, обновљивих извора енергије, железничке и саобраћајне инфраструктуре, наменске индустрије, ваздухопловства, грађевинарства, ИТ и телекомуникације и животна средина.