Сусрет градоначелника Шапића са амбасадором Азербејџана

Градоначелник Београда Александар Шапић, у оквиру ширења међународне сарадње између Београда и градова света, сусрео се данас са амбасадором Републике Азербејџан у Србији Камилом Хасијевим.

На састанку је указано да је Србија прошле године обележила две и по деценије од успостављања званичних билатерарних односа са овом евроазијском земљом, као и да има потписана два стратешка документа – Декларацију о пријатељским односима и стратешком партнерству из 2013. и Заједнички акциони план о стратешком партнерству из 2018. Азербејџан поштује територијални интегритет Србије, на чему је градоначелник Шапић изразио велику захвалност.

Градоначелник је навео и да се прошле године сусрео са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевим, када су заједно положили венце на споменике некадашњем председнику ове државе Хејдару Алијеву и нашем писцу Милораду Павићу у Ташмајданском парку. Влада ове државе финансирала је пре десетак година реконструкцију Ташмајданског парка, када су и постављани споменици некадашњем председнику Азербејџана и нашем чувеном писцу. Одлуком Скупштине града, Београд је својевремено добио и улицу у част Бахтјара Вагабзадеа, азербејџанског песника.
На основу добрих међународних односа између Србије и Азербејџана, има много основа да главни градови Београд и Баку поспеше сарадњу, посебно у областима привреде и културе, закључено је на састанку.