Свечано отворена надограђена и реновирана школа „Светислав Голубовић Митраљета”

Александар Шапић обишао је данас, у друштву председника Србије Александра Вучића, а поводом почетка нове школске године, надограђену и реновирану зграду ОШ „Светислав Голубовић Митраљета” у Земуну, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара.

Градоначелник Шапић је изразио задовољство што је данас као градоначелник отворио ову школу у којој је било пуно проблема у последњих неколоко година.

– Начин на који је ова школа реновирана и дограђена, као и како је опремљена сада, може да служи за пример како треба једна модерна школа да изгледа. Ђаци ове школе имају услове боље него у већини школа у Београду. Ова школа, као и Девета београдска гимназија, треба да нам буду пример како да радимо и како треба школе да изгледају – рекао је Шапић и захвалио свима који су уложили додатан напор и дали свој допринос да школа данас, 1. септембра, буде спремна да прими све ђаке – рекао је градоначелник.

Он је пожелео деци, нарочито првацима, срећан полазак у школу, те додао да ће тек када порасту схватити колико су им ово били најлепши дани у животу.

Реконструкцијом и доградњом школе обухваћена је санација темеља постојећег објекта, надзidана је још једна етажа, дограђен део објекта, постављен нови кров фискултурне сале и улаз, замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија, урађена нова фасада и уграђен лифт. Постављене су и нове инсталације водовода и канализације, а инсталиране су и електроенергетске, телекомуникационе и сигналне инсталације. Обновљене су постојеће саобраћајнице и паркинг и уређено је школско двориште. Током обнове објекта школе замењен је постојећи енергент – лож-уље природним гасом. Постављена је нова јавна расвета на простору целог школског дворишта и спортских терена.