За Владету је Мариника наставница румунског, Ђилас авио – инжењер, а Мики Алексић цариник

Саопштење за јавност

Александар Шапић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Градске општине Нови Београд,

„Вidим да ме господин Владета Јанковић већ више пута назива јавно „доктором Шапићем“ иако се ја никад нигде нисам тако представљао, нити на томе инсистирао.

У нашем народу „докторима“ се обично називају лекари који лече људе, а скоро никада тако не зовемо неког, ко је из било које области завршио докторске студије.

То се обично ради када ту особу желимо да исмејемо, па је онда називамо по стручној спреми, то јест, на основу стеченог образовања и formалне квалификације коју оно носи.

Уколико намера господина Јанковића није исмевање, већ је то део његове праксе, онда очекујем да и своје политичке пријатеље и саборце, по истом принципу ословљава.

У том случају ће Маринику Тепић називати „наставницом румунског“, Драгана Ђиласа „авио – инжењером“, јер је завршио Одсек за ваздухопловство, Вука Јеремића, „теоријским физичарем“, а Микија Алексића, „цариником“, пошто је похађао Вишу пословну школу за порез и царину.

Уколико то не буде радио, јасна је намера да ја будем исмејан, мислећи ваљда да ће се тако боље препоручити за позицију за коју се кандidује.

Искрено од њега нисам такав став очекивао, али то свакако неће променити мој пристојан и културан однос према њему, који сам и до сада имао.“