ФОТО ГАЛЕРИЈА

Шапић: „Спортске игре младих” пример сарадње младих у региону

Манифестација „Спортске игре младих” у протеклих неколико деценија обухвата читав регион, позитивно утиче на то да се млади баве спортом, али и на односе у региону који су због различитих ствари увек на неком испиту, изјавио је градоначелник Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре у Старом двору.

Шапић: На Бежанијској коси градимо велики спортски комплекс отворен за све

Близу места на коме данас почиње изградња националног тренажног одбојкашког центра налази се парцела, бисер и Новог Београда и Бежанијске косе, на којој ће се градити велики спортски комплекс отворен за професионалне спортисте, али и све грађане и рекреативце, изјавио је градоначелник Београда Алекдсандар Шапић.

Градоначелник Шапић на манифестацији „Олимпијски дан”

– Овде сам био више као припадник велике олимпијске породице него као градоначелник. Једном када постанете део те спортске, олимпијске породице, тако је док сте живи. Задовољство ми је било да будем с децом, разговарао сам и са старим, драгим пријатељима, бившим и актуелним спортистима свих генерација, тако да сам доживео свој долазак овде као у породицу која чува и негује олимпијски дух и вредности – рекао је Шапић.

Шапић: Продужетак Булевара Зорана Ђинђића део пројекта „Мали метро”

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас радове на продужетку Булевара Зорана Ђинђића, од Улице Милентија Поповића до Владимира Поповића, и том приликом нагласио да ће се на тај начин растеретити саобраћај код Тржног центра „Ушће”, где се ствара највећи чеп у шпицевима, а тиме и читав Нови Београд.

Спасовданском литијом обележена слава града Београда

Спасовданском литијом, од Вазнесењске цркве до Храма Светог Саве, вечерас је обележена слава града Београда. У молитвеној поворци, коју је предводио српски патријарх Порфирије, налазио се кивот са моштима светитеља Николаја Велимировића. Свечаном догађају присусвовао је градоначелник Београда Александар Шапић, чланови Градског већа, градски секретари и бројни грађани српске престонице.