ФОТО ГАЛЕРИЈА

Шапић: Реализација капиталних пројеката у Младеновцу неће стати јер је усмерена ка дугорочном плану подједнаког развијања приградских општина

Много је кључних и капиталних пројеката за општину Младеновац на којима радимо и који су у току. Очекујемо да ће вртић у насељу Баташево бити завршен до лета и да ће од септембра деца у њега кренути. Првобитно је требало да буде капацитета за 110 деце, сада сам добио инformацију да ће у тај вртић моћи да се упише 140 деце. Паралелно се завршава и адаптација вртића у Јагњилу, Град Београд ће обезбедити средства за његово опремање. Када је реч о амбулантама, важно је да је ова у Ковачевцу готова и као Град помоћи ћемо и у њеном опремању како би што више здравствених услуга могла да пружи Младеновчанима. У Јагњилу је, такође, завршена амбуланта имамо још две које су у току. Оне су изузетно важне, јер та врста примарне здравствене заштите је оно што нам чува здравље, и значајно утичу на то да се Домови здравља растерете – рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда приликом посете Младеновцу.

Шапић: Правимо нову пешачку зону у центру Града, спојићемо Калемегдан и Кнез Михаилову

Дошло време да спроведемо у дело idеју која је настала још 80-тих година када је на предлог Брана Јовина требало да се овај део од Калемегданске тврђаве до Теразијске чесме претвори у пешачку зону чиме би коначно било омогућено Београђанима и свима онима који дођу у наш град, да несметано од београдског Победника и кроз читав Каламегдански парк пролазе скроз до Теразијске чесме. Сада имамо idејно решење и очекујемо да негде на јесен буду створени услови да на делу Париске одавде до Грачаничке и до Узун Миркове, направимо велики трг, шеталиште и пешачку зону. Паралелно ћемо гледати да урадимо једну врсту реконструкције Кнез Михаилове где год је могуће, са посебном пажњом на плато испред Филозофског факултета за који смо већ урадили пројект и чим да се заврши ова агонија са Привременим органом и њега ћемо кренути да радимо јер је он заиста сраман – поручио је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда приликом најаве радова на новој пешачкој зони која ће захватити део Париске и Улице Тадеуша Кошћушка према Калемегдану.

Шапић на отварању Треће београдске олимпијаде пензионера: Стање духа и енергије старијих суграђана за дивљење и углед младима

Требало би да се млади угледају на старије због њиховог „стања духа и енергије”, поручио је данас председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отварајући „Трећу београдску олимпијаду спорта и рекреације пензионера”. Он је на манифестацији, која се одржава у Хали спортова „Ранко Жеравица” на Новом Београду, истакао да се у прошлости, без обзира на функцију коју је обављао, увек дивио старијим суграђанима и настојао да подржи манифестације које су организоване за пензионере.

Шапић: Изградња „Малог метроа“ почиње у јуну и то је један од најважнијих саобраћајних пројеката у последњих неколико деценија у Београду

Почетком јуна у Булевару деспота Стефана почеће радови на изградњи тунела, који ће овде уронити у земљу, а изронити код Економког факултета. Тунел ће бити дугачак два километра и имаће две тунелске цеви, са по две траке у сваком смеру. Пројекат изградње тунела успели смо да повежемо са пројектом новог Савског моста и обједињене пројекте назвали „Мали метро“, јер ћемо тиме омогућити да са Новог Београда преко новог Савског моста и кроз тунел за само пар минута стижете до палилулских насеља Борче, Овче, Крњаче, Котежа и целе леве обале Дунава. Ово ће бити један од најважнијих саобраћајних пројеката у Београду у последњих неколико деценија, јер ће за око 14 одсто растеретити саобраћај у центру града, а за 15 одсто смањити загађење, јер ће саобраћај ићи испод земље, и оно најважније спојиће два најудаљенија дела града – рекао је Александар Шапић, председик Привременог органа Града Београда приликом најаве почетка радова на изградњи тунела од Булевара деспота Стефана до Економског факултета.

Патријарх Порфирије и Шапић на „Београдским данима породице”: Београд показује и чува снагу породичних вредности

Београдски дани породице ће бити све јачи и снажнији, јер је то манифестација која промовише радост, дружење и љубав. Она треба да буде нешто по чему ће Београд бити препознатљив и то у пролеће када је он најлепши, кад се буди и цвета, рекао је председник Привременог органа Александар Шапић који је данас заједно са патријархом Порфиријем прошетао Кнез Михаиловом улицом и Тргом републике где је поводом манифестације „Београдски дани породице” постављена централна бина.