ФОТО ГАЛЕРИЈА

Шапић: Бринемо о генерацијама на којима ће остати овај град

Градоначелник Београда Александар Шапић данас је у Старом двору био домаћин традиционалног Светосавског пријема, поводом предстојеће школске славе Свети Сава.

Шапић: Београд регионални центар воћарства, повртарства и виноградарства

Београд је данас регионални центар и место окупљања свих оних који се баве воћарством, повртарством и виноградарством, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић на отварању Четвртог сајма „Агро Белграде”, који окупља најзначајније представнике аграрних компанија и пољопривреднике из Србије и суседних земаља.

Он је нагласио да је значајно то што ће у Београду страни купци склапати различите послове, тако ће се роба из Србије и региона пласирати на целокупно светско тржиште. Како је рекао, на тај начин подиже се и квалитет производње, уводе се нове технологије, повећавају се површине под засадима.

Шапић: Спајање Булевара патријарха Павла са Мостом на Ади растеретиће саобраћај

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас завршене радове друге етапе реконструисаног Булевара патријарха Павла, деоницу од Кошутњака до Улице Пере Велимировића. Он је најавио да ће, након добијања грађевинске дозволе, за месец и по до два почети радови на деоници од Кошутњака до Моста на Ади.

Одржана седница Савета за координацију акивности и мера за раст БДП

Градоначелник Београда Александар Шапић присуствовао је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој су анализирана домаћа и глобална кретања, са пројекцијама привредног раста за текућу годину и могућностима за одржање финансијске стабилности земље.

Шапић: Пројекат „Београдски метро” коначно иде својом динамиком

Градоначелник Београда Александар Шапић и амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар присуствовали су данас у Старом двору потписивању Уговора о услугама операторске помоћи на пројекту „Београдски метро”. Шапић је обраћајући се присутнима истакао да је изградња метроа национални пројекат који не може да буде реализован без подршке председника државе, Владе, свих министарстава, а онда наравно и Града Београда.