ФОТО ГАЛЕРИЈА

Шапић с делегацијом француских компанија о актуелним и будућим пројектима

Градоначелник Београда Александар Шапић угостио је данас у Старом двору делегацију француског пословног удружења „Покрет француских предузећа” МЕДЕФ (Моувемент дес ентреприсес де Франце).

Градоначелник Шапић: Ребаланс буџета рационалан и без непотребних трошкова

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да се претходна три месеца веома напорно радило на буџету, те да је ребаланс урађен рационално, уз смањење непотребних трошкова.

– Најпре, општинама је обезбеђено 1,8 милијарди динара за лакше и ефикасније руковођење, као и за враћање појединих дугова. Урадили смо ребаланс не тражећи новац од Републике, јер мислим да у Граду има довољно средстава како бисмо Београђанима обезбедили све што им је неопходно. Такође смо обезбедили око милијарду динара за асфалтирање и „пресвлачење” улица, затим 300 милиона динара „Зеленилу” за наставак радова на шеталишту „Лазаро Карденас”, 150 милиона динара за „Градску чистоћу”, као и 300 милиона за јавну расвету, нарочито у руралним деловима града. Две и по милијарде намењене су за субвенције за приватне вртиће, затим милијарду и по динара за експропријацију за пројекат метроа у Макишком пољу. Мислим да зиму добро дочекујемо јер смо затворили разне трошкове и санирали све проблематичне ставке у предузећима – истакао је Шапић.

Шапић: Уметничка дела Београда доступна грађанима у новом Салону Музеја града

Градоначелник Александар Шапић отворио је данас нови изложбени Салон Музеја града Београда, у којем ће се убудуће приређивати изложбе савремених домаћих и иностраних аутора из области културе и уметности, као и едукативни садржаји. Салон, који се налази у Булевару краља Александра 30–32, свечано је отворен изложбом „Унплуггед – уметност без струје” на којој су приказана дела из новије историје уметности из колекције Музеја.

Александар Шапић: Меморандум о разумевању темељ успешне сарадње Београда и Брисела

Градоначелник Београда Александар Шапић састао се данас у Старом двору са државним секретаром за европске и међународне односе за Регион Брисел – главни град Паскалом Сметом, с којим је разговарао о будућој сарадњи на основу меморандума о разумевању између градова који је потписан 2021. године.

Александар Шапић: Београд кандидат за домаћина ЕКСПО 2027. године

Градоначелник Александар Шапић састао се данас са делегацијом Међународног бироа за изложбе (Буреау Интернатионал дес Еxпоситион – БИЕ) поводом кандидатуре Србије и Београда за домаћина Специјализоване изложбе ЕКСПО 2027. године.