ФОТО ГАЛЕРИЈА

Шапић: Учинићемо све да повећамо улагања у културу, да из ње избацимо концепт тржишне економије, као и да све културне садржаје у Београду значајно приближимо Београђанима

Наш задатак ће бити да повећамо улагања у културу, али и да из ње избацимо концепт тржишне економије. На тај начин ћемо културним делатницима обезбедити услове у којима ће моћи да се баве уметношћу, не водећи рачуна о томе хоће ли њихов рад нужно остварити профит. Озбиљан народ и држава, а самим тим и озбиљна локална самоуправа, ако хоће да воде рачуна о својој будућности, не смеју да дозволе да култура, као ни спорт и образовање, буду део тржишта. Графити представљају врсту алтернативне уметности и лепо је када се млади људи баве тиме и имају хоби, али не могу да их цртају било где и на тај начин руже град. Ми желимо да очистимо просторе прекривене графитима и уведемо комунални ред.

Изградња две линије метроа суштински ће променити слику Београда

Изградња две линије метроа суштински ће променити слику Београда. То је вероватно најзначајнији инфраструктурни пројекат који се у Србији спроводи још од Другог светског рата, у који су укључени сви државни органи, од председника, пре свега, преко Владе до града Београда. Ако нам Београђани буду указали поверење, на нама је велика одговорност да овај, деценијама жељно чекани пројекат, успешно спроведемо. Циљ нам је да у наредне четири године са изградњом стигнемо до половине и да грађани виде јасне обрисе како ће изгледати београдски метро.

Обезбедићемо просторе Министарству здравља за локалне амбуланте

Обезбедићемо просторе Министарству здравља, за локалне амбуланте, где би породични лекари могли лакше да воде рачуна о здрављу Београђана. У циљу превенције и здравог развоја београдске деце, организоваћемо бројне бесплатне спортске програме, културне активности и едукативне садржаје, намењене управо најмлађим Београђанима. Даћемо пун допринос стицању услова за развој примарне здравствене заштите. Циљ нам је да ако се овај пројекат покаже успешним од стране Министарства здравља, да покушамо да у сваком београдском насељу обезбедимо просторе за локалне амбуланте у којима ће радити лекари опште праксе, породични лекари, који ће бити у сталном контакту са пацијентима. Они би имали онда потпун увид у њихово здравствено стање и значајно би касније растеретили читав здравствени систем наше државе.

Неће више постојати, више различитих политика у оквиру Градске управе

Обавезаћу се пред Београђанима да ћу прекинути праксу која је постојала у многим претходним властима, да се у оквиру Управе града стварају различите политике, које спроводе појединци, у своје или у име одређених интересних група. Постојаће само једна политика, која ће бити креирана у Скупштини града Београда. Биће транспарентна, а спроводиће је, равномерно, сви градски функционери. Нећу дозволити да било какве групе унутар странке, коалиције, служби или предузећа, зарад своје личне користи угрожавају званичну политику, која ће бити постављена тако да једнако задовољи потребе свих Београђана.

Обезбедићемо најбоље могуће услове за спорт и рекреацију у Београду

Обезбедићемо најбоље могуће услове за спорт и рекреацију у Београду. Изградићемо много спортских игралишта и терена, обновити и кренути у изградњу нових базена, а покушаћемо, као што сам успео на Новом Београду, да отворени градски базени током лета, буду бесплатни за све Београђане.